01 Eylül 2004, 3E ELECTROTECH

Bilkent,Eğitim Amaçlı Tektronix TDS2002 Setini Seçti

Test, ölçüm ve görüntüleme elemanları üreticisi olan Tektronix, bugün Türkiye’nin ilk vakıf üniversitesi Bilkent’e, lisans altı eğitim için yeni laboratuarlarda kurulmak üzere, 100’den fazla Tektronix osiloskoblu bir sistem kurduğunu duyurdu.

Bilkent Üniversitesi Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümü’ndeki 50 koltuk kapasiteli bu modern laboratuar, öğrencilere, analog - dijital devre dizaynı, mikro işlemci deneyleri ve kontrol testleri yapma imkanı sağlamak için kuruldu.

Laboratuarın dizaynı ve kuruluşundaki amaç, her masaya osiloskobu, fonksiyon jeneratörü yazılım (third part software) vasıtasıyla kontrol eden bilgisayarlar kurmak.

Öte yandan konuyla ilgili bilgi veren Gate Elektronik Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Nuray Karalar, “Gate Elektronik , Tektronix ürünleri ve Ölçüm Teknikleri ile ilgili Türkiye genelinde seminerler düzenleyerek yeni teknolojiler düzenleyerek yeni teknolojiler ve Tektronix ürünleri hakkında kullanıcıları bilgilendirmektedir.

Bilkent Üniversitesi’nin ürünlerimizi tercih etmesi, çalışmalarımızın başarılı olduğuna dair en büyük göstergelerden biri olmakla beraber, genç mühendislerimizle yeni teknolojilerle tanıştırmak firmamız için mutluluk kaynağıdır” şeklinde konuştu.