02.02.2009, Olay Gazetesi

Bilkent, CFA'nın 'Program Ortağı'

Bilkent, CFA'nın 'Program Ortağı' Bilkent Üniversitesi İşletme Fakültesi, finans dünyasının prestijli kurumlarından biri olan CFA (Chartered Financial Analyts) Enstitüsü'nün "program ortağı" oldu.

İşletme Fakültesi ve CFA Enstitüsü arasındaki program ortaklığı anlaşması, Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) Başkanı Doç. Dr. Turan Erol'un da katılımıyla Bilkent Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi'nde imzalandı.

SPK Başkanı Erol, burada yaptığı konuşmada, Bilkent Üniversitesi İşletme Fakültesi ile CFA arasındaki işbirliğinden "ümitli" olduğunu söyledi.

SPK olarak bu tür lisanslara çok önem verdiklerini ifade eden Erol, "Kurul olarak Bilkent'in arkasındayız, her türlü desteği vermeye hazırız" dedi.

Sermaye piyasalarının gelişimi için kendilerinin de verdikleri çok önemli sertifikalar olduğunu ifade eden Erol, "Her şeyi kamunun yapması mümkün değil. Bu tür sertifikalarla kamudaki bazı yetkileri aktarıyoruz. Her şeyi kamu otoritesi olarak yapmaya kalktığınızda altından kalkamıyorsunuz" diye konuştu.

Türkiye için insan kaynağının çok önemli olduğunu vurgulayan Erol, şunları söyledi:

"İstanbul finans merkezi olacak diyoruz. Buna sadece istanbul'a taşınmak olarak bakmamak gerekiyor. Bu tür hedefler bizim için çok önemli. Finans merkezlerinin kuruluş ve gelişmesinde vergi faktörünün çok önemli olduğu zannediliyor. Yaptığımız incelemelerde görüyoruz ki, finans merkezlerinin kuruluş ve gelişiminde vergi gibi faktörler birinci planda gelmiyor, üçüncü, dördündü planda geliyor. Birinci planda, yetişmiş insan kaynağı geliyor. Dolayısıyla İstanbul finans merkezi başta olmak üzere, konulmuş hedefler bizim için çok önemli. Bunları bir fırsat olarak görüyoruz."

İstanbul finans merkezi hedefinin konulmuş olmasından "çok memnun olduğunu" belirten Erol, "Bu hedefi kullanarak çok şey yapma imkanı var" dedi.

SPK Başkanı Erol, insan kaynağının çok önemli olduğunu yineleyerek, "sertifikanın bu amaca hizmet edeceğini düşündüğünü" sözlerine ekledi.