02 Haziran 2004, Cumhuriyet

Koç Ödülü Bilkent’e Gitti

Fen Fakültesi Moleküler Biyoloji ve Genetik Bölümü 100 bin dolar kazandı

Ödül töreninde konuşan Prof. Öztürk, Türkiye’de araştırmaya ayrılan kaynakların yetersiz olduğunu belirterek kazdıkları ödülün ‘gündeme bomba gibi düşecek bir proje’ için kullanılacağını söyledi.

Vehbi Koç Vakfı (VKV) tarafından 3.’sü düzenlenen ve bu yıl sağlık alanında verilen 100 bin dolar değerindeki “Vehbi Koç Ödülü”ne Bilkent Üniversitesi Fen Fakültesi Moleküler Biyoloji ve Genetik Bölümü layık görüldü.
Koç Üniversitesi Sevgi Gönül Oditoryumu’nda gerçekleştirilen törende, ödülünü VKV Yönetim Kurulu Başkanı Semahat Arsel’in elinden alan Moleküler Biyoloji ve Genetik Bölüm Başkanı Prof. Dr. Mehmet Öztürk, Türkiye’de araştırmaya ayrılan kaynakların yetersiz olduğunu belirterek bu ödülün aldıkları ilk proje kaynağı olduğunu söyledi. Öztürk, ödülün moleküler hücre biyolojisi alanında ‘Türkiye gündemine bomba gibi düşecek’ bir proje için harcanacağını açıkladı.
Törende konuşan Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Koç da Türkiye’de verilen en büyük maddi ödül özelliğini taşıyan bu ödülün Koç Topluluğu’nu kurucusu Vehbi Koç’un vasiyeti olduğunu anlatarak, “Türkiye bugün Avrupa Birliği’ne üyelik yolunda emin adımlarla yürüyor. Amacımız bu yürüyüşte ülkemizin en temel ihtiyaçlarının odaklandığı üç konu olan sağlık, eğitim ve kültür alanlarında Türk insanının yaşam kalitesinin arttırılmasına hizmet eden kişi ya da kurumların teşvik edilmesidir” dedi.
Koç, vakfın kuruluşundan bugüne kadar birçok okul, müze ve hastaneyi Türkiye’ye kazandırdığını, 10 bin öğrenciye de burs verdiğini kaydetti. Sağlık Bakanlığı Müsteşarı Necdet Ünüvar ise sağlıklı ve geleceğe güvenle yürüyen Türkiye’nin yolunun sağlıklı bireylerden geçtiğini vurguladı. Dr. Ferhat Göçer’in seslendirdiği “Anadolu Aryaları” ile sona eren törene, CHP Genel Başkan Yardımcısı Altan Öymen, Sabancı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Güler Sabancı, eski İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ali Müfit Gürtuna ile çok sayıda davetli katıldı.