02 Temmuz 2005, HÜRRİYET

ŞAMPİYON REKLAMCILAR

Uluslararası Reklamcılık Derneği’nin (International Advertising Association) düzenlediği, ’InterAd’reklam yarışmasında Türkiye’den Bilkent Üniversitesi adına katılan Nokta Ajans bölgelerarası elemede Avrupa birinciliği kazandı. Dünya çapında bu yıl 9’uncusu gerçekleştirilen yarışma, üniversiteler arasında reklam oskarı olarak sayılıyor.

Avrupa, Amerika/Kanada, Güney Amerika, Orta Doğu /Afrika ve Asya Pasifik bölgelerinden 43 takımın katılımıyla gerçekleşen yarışmanın konusu;dünya çapında marka olan internet servis sağlayıcısı (ISP)Yahoo’nun gençlere tanıtımı ile ilgili reklam kampanyasıydı.

Reklam dünyasına yeni atılan genç grafik tasarımcılar Defne Çorbacıoğlu, Bercis Mısırlı, Gizem Güven, Birsu Çeltek, Zeynep Orbay ve danışmanları Cengiz Gürer Türkiye’ye büyük başarıyı getirdiler.Dünya Şampiyonasına katılmaya hak kazanan grup, diğer dört bölge birincisiyle beraber 15 Temmuz’da açıklanacak dünya birinciliği sonucunu heyecanla bekliyorlar.