02.10.2009, Sabah Gazetesi - Ankara

Küçük Elvin’in Büyük Başarısı

Bilkent Üniversitesi Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi Müzik Hazırlık İlköğretim Okulu öğrencisi Elvin Hoca Ganiyev, "Karol Lipinski ve Henrik Wieniawski 11. Uluslararası Genç Kemancı Yarışmasında ikincilik ödülü kazandı. Viyana, Paris, Moskova, İtalya gibi dünyanın en önemli konservatuvarlarının öğrencileri ve Çin, Japonya, Kore, Norveç gibi ülkelerden katılan yarışmacılarla rekabet ederek bu önemli başarıya imza atan 11 yaşındaki Elvin, 11-17 yaş kategorisinde yarışan 64 yarışmacıyı geride bıraktı.

Dedesi Ünlü Bir Sanatçı

16-24 Eylül tarihleri arasında Polonya'nın Lublin kentinde gerçekleştirilen yarışmanın küçük finalisti Elvin'in, 2006 yılında Moskova'da yapılan "Uluslararası Klasik Kültür Mirası Yarışmasından birincilik, "2. Gülden Turalı Keman Yarışmasından ise "Türk Bestecisi Özel Ödülü" ve birincilik ödülleri bulunuyor. Ankara doğumlu olan Elvin'in dedesi Azerbaycan'ın ünlü devlet sanatçılarından Prof. Server Ganiyev. Elvin, 2008 yılında da Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev tarafından Cumhurbaşkanlığı Bursu ile ödüllendirilmişti.