02.10.2009, Anayurt Gazetesi

Ünlüsoy İtalya’dan Ödülle Döndü

Bilkent Üniversitesi Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi Vurmalı Çalgılar Ana Sanat Dalı öğrencisi Can Ünlüsoy İtalya'da katıldığı uluslararası yarışmadan ikincilik ödülüyle döndü. Can Ünlüsoy, dünyanın en önemli vurmalı çalgılar yarışmalarından biri olan "Giornate della Percussione"ye katılan ilk Türk müzisyen. Uluslararası vurmalı çalgılar yarışması "Giornate della Percussione" 7-12 Eylül 2009 tarihlerinde İtalya'nın Fermo kentinde gerçekleştirildi. "Italy Percussive Arts Society" ve "Conservatorio di Musica G.B.Pergolesi" işbirliği ile bu yıl yedincisi gerçekleştirilen yarışma, "Giornate della Percussione Uluslararası Festivali kapsamında yapılıyor. Dünyanın pek çok yerinden müzisyenleri bir araya getiren Festival; yarışma dışında, seminerler, ustalık sınıfları, atölye çalışmaları ve konserleri içeriyor.