04.04.2007 MİLLİYET

DOĞRAMACI, 92’NCİ YAŞ GÜNÜNÜ KUTLADI

Bilkent Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı Prof. Dr. İhsan Doğramacı, dün akşam ailesi, dostları ve akademisyenlerle birlikte 92’nci yaş gününü kutladı. Doğramacı, Case Western Reserve Üniversitesi’nden “Onursal Doktora” unvanını aldıktan sonra Bilkent Senfoni Orkestrası’ndan Şef Emil Tabakov’un kendisine ithaf ettiği “Happy Birthday” uvertürünü dinledi. Gecede, Bilkent Senfoni Orkestrası eşliğinde Gülsin Onay bir piyano konçertosu sundu.

Bilkent Üniversitesi Konser Salonu’nda düzenlenen ödül töreninde konuşan Case Western Reserve Üniversitesi Başkanı Prof. Dr. Gregory Eastwood, bu unvanı Doğramacı’ya, “hayat boyu yaptığı çalışmalardan ve başarılardan” dolayı verildiğini söyledi. “Onursal Doktora” unvanını alan Doğramacı, bunu 26’ncı kez aldığını belirterek, “Ancak bu sefer önemli bir farklılık var. Bu sefer bu onur ayağıma kadar geldi. Sağlık sorunlarım nedeniyle unvan ayağıma getirildi” dedi. Bu gecenin, hayatının “özel anlarından” biri olduğunu ifade eden Doğramacı, “92 yaşındayım ve genç bir insanım” dedi. Doğramacı, yıllar önce Case Western Reserve Üniversitesi’ne gittiğini ve tıp eğitimiyle ilgili önemli doneler aldığını, Türkiye’de de bunun uygulamasını başlattığını belirtti.

Törenin ardından gazetecilerin sorularını yanıtlayan Doğramacı, bu unvanı almış olmaktan gurur duyduğumu belirterek “Bu unvan sadece benim başarılarımın değil, ekibimin, öğretim üyelerinin ve asistanların başarılarıdır” dedi.