06.03.2007 Sabah ANKARA

EĞİTİM GÖNÜLLÜLERİ

Bilkent Üniversitesi öğrencileri, Altındağ’ın en sorunlu okullarından Polis Amca İlköğretim Okulu’na ışık tutuyor. Türkiye gerçeklerini bilen üniversiteliler, Ankara’nın öteki yüzünde, hem öğrencilere destek oluyor, hem de kendilerini hayata hazırlıyor. Her Cumartesi Polis Amca İlköğretim Okulu’nda 220 öğrenciyi Ortaöğretim Kurumları Sınavı’na (OKS) hazırlayan üniversiteliler, miniklerin geleceklerine ‘umut’ omanın mutluluğunu taşıyor. Öğrenciler de kendilerine el uzatan abla ve ağabeylerine teşekkür ediyor.

Herkese Örnek Oluyor

Geçen yıl Gülveren, Altıoğlu İlköğretim Okulları’nda kurs veren Bilkentli öğrenciler, bu yıl 6 okula ulaşıyor. Özellikle Mamak ve Altındağ’daki okulları tercih eden gençler, davranışları ile herkese örnek oluyor. Üniversiteliler, bu projeleri Toplumsal Duyarlılık Projeleri kapsamında Gönüllü Eğitim Projesi olarak hayata geçiriyor. 12 pırıl pırıl üniversiteli genç, kalpleri ülke eğitimine gönüllü destekçi olmanın gururuyla öğrencilere destek veriyor. Polis Amca İlköğretim Okulu’nda öğrencilerin geleceklerine umut olan gençlerin isimler şöyle: “Neslihan Cenk, Olcay Akkuş, Çise İrem Dönmez, Yeliz Akdağ, Tuğtekin Tuğran, Tolga Tarkan Ölmez, Ceren Ay, Abdullah Meydane, Erman Çolak, Fevzi Yılmaz, Özge Kaya ve İpek Sinem Kocaoğlu.”