06.06.2009, Hürriyet Gazetesi - Ankara

Berfin Kemanda Dünya İkincisi

Berfin Kemanda Dünya İkincisi  Bilkent Üniversitesi öğrencisi Berfin Aksu, üstün performansıyla, 37 ülkeden 123 sanatçının katıldığı Andrea Postacchini Keman Yarışmasında ikinci oldu.

Sevindirici bir olay

Küçük Berfin'in hocası Muhammedjan Turdief de dünyada müzik alanında birçok yarışma bulunmasına rağmen, bunların çoğunluğunun yetişkinler için düzenlendiğini, çocuklara yönelik yarışmalara az rastlandığını söyledi.

Doğru yoldayız

Turdief, şöyle devam etti: "Çok seviyeli bir yarışmaydı ve bu zaman diliminde ne yaptığımızı daha objektif olarak görme şansı edindik. Doğru yolda olduğumuzu gördük, kendi adımıza, okulumuz adına çok sevindirici bir olay.

Başarılı performans

Bilkent Üniversitesi Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi Dekan Yardımcısı Turgut Pöğün de Berfin'in orkestralarla verdiği konserler ve yarışmalardaki başarısıyla lisans düzeyindeki bir öğrenci gibi performans sergilediğini söyledi.

Pöğün: “Çok özel bir öğrencimiz”
Pöğün, öğrencilerin yaşıtlarına göre "inanılmaz mesafeler kaydettiklerini" bildirdi. Berfin'in de bu öğrencilerinden biri olduğunu ifade eden Pöğün, "Berfin çok özel bir öğrencimiz ama onun gibi yarışmalar kazanan, orkestralarla solist çalan pek çok öğrencimiz var" diye konuştu.

Sanat dünyasının seçkin yarışmaları arasında yer alan İtalya'nın Fermo kentindeki 16. Uluslararası Andrea Postacchini Keman Yarışması'na katılan Bilkent Üniversitesi Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi Müzik Hazırlık İlköğretim Okulu 5. sınıf öğrencisi 11 yaşındaki Berfin Aksu, Rusya, Almanya, ABD, Avusturya, Avustralya, İngiltere ve Fransa'nın da aralarında bulunduğu 37 ülkeden 123 sanatçıyla yarıştı.

Büyük alkış topladı
Türkiye'den katılan ilk ve tek yarışmacı olan Berfin, "İkincilik Ödülü"ne layık görülerek, dünyanın en iyi kemancıları arasında yerini aldı. Dünyanın sayısız eserin sahnelendiği 1790 yılında yapılmış 800 kişilik Teatro Dell'a Aquila di Fermo Salonu'nda da kapanış galası konserinde sahne alan minik sanatçı, Ernst'in "Othello Fantasy" adlı eserin yorumuyla izleyicilerden büyük alkış topladı.

Berfin Aksu, yarışmada aldığı dereceden dolayı çok mutlu olduğunu söyledi. Yarışmada heyecanlandığını belirten Berfin, "Bu yarışmanın bana gerçekten çok faydaları oldu. Özellikle benim yaşımdakilerin müzikteki seviyelerini gördüm. Çok güzel bir yarışmaydı. Çok iyi hazırlanmıştım. Bir ödül bekliyordum, kendimi hazır hissediyordum" dedi.