08.01.2008, Gazete 34

BİLKENT'Lİ ÖĞRENCİLERİN 2007 ÖDÜLLERİ

bilkent'li öğrencileri 2007 ödülleriBilkent Üniversitesi Müzik ve Sahne Sanatlan Fakültesi Müzik Hazırlık Lisesi öğrencileri, 2007 yılında da uluslararası yanşmalarda Türkiye'yi başanyla temsil etmeye devam ettiler. Bilkent Üniversitesi Müzik ve Sahne Sanatlan Fakültesi Müzik Hazırlık Okulu’nun amacı, yetenekli çocuklara, yurtdışından da öğretmenler getirerek, en kaliteli eğitimi kendi ülkelerinde, kendi kültür ortamları içinde vermektir. 1987 yılında kurulan Müzik Hazırlık Okulu’nun öğrencileri, bu düşünce doğrultusunda bugüne kadar ulusal ve uluslararası alanlarda büyük ödüller kazanmakta, örnek başanlar sergilemektedir. 2007 yılı içinde Müzik Hazırlık Okulu’nun üç öğrencisi uluslararası yanşmalarda ödüller kazanmışlardır. Kemancı Ceyla Ganioğlu, Temmuz 2007’de Antalya’da düzenlenen “Canetti 12. Uluslararası Keman Yanşması’nda finale kalarak diploma almaya hak kazandı. Halen 10. sınıf öğrencisi olan Ceyla Ganioğlu; Vanya Milanova de Keyser’in keman sınıfında eğitimine devam etmekte, çalışmalannı Bilkent Senfoni Orkestrası konzertmeisteri olan babası Toğrul Ganioğlu’nun gözetiminde sürdürmektedir. 6 yaşındaki piyanist Salihcan Gevrek 25-30 Kasım 2007 tarihlerinde Moskova’da düzenlenen Uluslararası Piyano Yanşması’nda beşincilik ödülü kazandı. Salihcan, Çaykovski Moskova Devlet Konservatuvarı’na bağlı Mezlakovska Koleji’nin düzenlediği “Mezlakovska Dostları Davet Ediyor” adlı Uluslararası Piyano Yanşması’nda 16-17 yaş grubundaki ilk kategoride yanştı. Halen 10. sınıf öğrencisi olan Salihcan Gevrek, çalışmalarını Gülnara Aziz ile sürdürmekte. 9. sınıf öğrencisi Mevlan Mecid Romanya’da 12’ncisi düzenlenen uluslararası “Remember Enescu” keman yarışmasında dördüncülük ve “En İyi Enescu Noktüm Yorumcusu” ödüllerini kazandı. 17-21 Aralık tarihlennde gerçekleştirilen yanşmaya şimdiye kadar katılan ilk Türk Mevlan Mecid. 14 yaşındaki kemancı, çalışmalarını Muhammedjan Turdiyev ile sürdürmekte.