09 Mart 2005, Sabah

BİLKENT’İN YARDIM ELÇİLERİ

Bilkent Öğrenci Konseyi, Diyarbakır’ın Bismil ilçesindeki Fatih Atatürk İlköğretim Okulu’na iki kamyon, sıra, kitap, defter yardımı yaptı.

ONLAR, Bilkent’in yardım elçileri. Ekim sonunda devraldıkları Bilkent Öğrenci Konseyi ile Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nde zor şartlarda eğitim veren okullara yardım kampanyası düzenleyen Bilkent’in yardım gönüllüleri. İlk yardımlarını Diyarbakır’ın Bismil ilçesindeki Fatih Atatürk İlköğretim Okulu’na yapan konsey üyeleri ilçedeki okulların içler acısı durumunu görünce geniş çapta ikinci bir kampanya düzelemeye karar verdi.

Konsey başkanı Ali Savcı, ilk kampanyayı, okuldan gelen yardım çağrısı üzerine düzenlediklerini ve okula iki kamyon ihtiyaç malzemesi götürdüklerini belirterek, ikinci kampanyaya sadece Bilkent’in değil bütün üniversite öğrencilerinin destek olmasını istedi. Bilkent Öğrenci Konseyi’nin geçen hafta yaptığı yardım kampanyası Bilkent tarihinde ilkti. Daha önce eğitim amaçlı bir çok seminer düzenleyen konsey öğrencileri ilk kez sosyal amaçlı bir yardım yaptıklarını kaydederek, bundan sonra kampanyaların devam edeceğini belirtti. İlk kampanyayı Bismil Kaymakamlığı’ndan gelen yardım talebi üzerine düzenlediklerini anlatan Ali Savcı, malzemelerin iki haftalık kısa sürede rektörlüğün katkısı ile toplandığını ve geçen hafta okula ulaştırıldığını söyledi. Savcı, Bismil’e vardıklarında yardım yaptıkları okulun ilçenin en iyi okulu olduğunu örendiklerini ve gördükleri manzara karşısında şaşırdıklarını belirterek” Okul ilçenin en iyi okuluymuş.Bize bunu söylediklerinde biz diğer okulları merak ettik. Kaldığımız üç gün içinde diğer okulları merak ettik. Kaldığımız üç gün içinde diğer okulları gezdik gördük ki ilçedeki diğer okulların durumu çok vahim” dedi.

AYAKKABILAR YIRTIK

Bismil’e giderken bu kadar kötü durumda bir okulla karşılaşacaklarını tahmin edemeyen öğrenciler, Ankara dönüşü ikinci bir kampanya düzenlemeye karar verdi. Konsey yönetiminde yer alan Taner Türemen, okul önünde kendilerini karşılayan öğrencilerin çoğunun ayakkabısının yırtık, giyecek montu dahi olmadığını gördüğünü ve çok duygulandığını ifade ederek “Hiçbirimiz bu kadarını beklemiyorduk. Ne giyecek ayakkabıları, montları ne de defter, kitapları var. Onların tek istediği bir deftere sahip olabilmek “dedi.