09.03.2007 TÜNAYDIN

BİLKENTLİ ÖĞRENCİLER 30 MART’TA FRANSA’DA

Danone’nin genç yetenekleri keşfetmek için düzenlediği Trust İş Simülasyonu oyununun 29-30 Mart tarihlerinde Fransa’da gerçekleştirilecek olan uluslararası finalinde Türkiye’yi temsil edecek takım Bilkent Üniversitesi oldu. Danone’nin bu yıl dünya çapında 4. ve Türkiye’de 3. kez düzenlediği Trust İş Simülasyon oyununun Türkiye maratonu, 2 Mart 2007 tarihinde son buldu. Ocak ve Şubat ayları boyunca Türkiye Trust günlerine Sabancı, Koç, Boğaziçi, Bilkent, ODTÜ ve İTÜ olmak üzere toplam 6 üniversite katıldı. 3. ve 4. sınıf ile master öğrenci takımlarının yarıştığı oyunlarda, her üniversiteden, yarışan 7 takım arasından beş takım finale katılmaya hak kazandı. 2 Mart’ta düzenlenen ulusal finalde bir kez daha yarışan finalist takımlar, Danone Türkiye Yönetim Kurulu’ndan oluşan komiteye planlarını sundu ve gelen soruları yanıtladı. Tüm takımlar arasından sıyrılmayı başararak, birinciliği göğüsleyen Bilkent Üniversitesi Trusties takımı, 29-30 Mart 2007 tarihlerinde Paris’te gerçekleştirilecek olan uluslararası finale katılacak ve diğer dünya ülkeleri arasında Türkiye’yi temsil edecek. Finalist takım Arjantin, Belçika, Çin, Fransa, Almanya, Endonezya, İtalya, Malezya, Meksika, Polonya, Portekiz, Romanya, Rusya, İspanya, Sudi Arabistan’ın finalist takımları ile yarışacak. 2006 yılında ulusal finalde yarışan ve Türkiye’yi uluslararası finalde temsil etme şansını kazanan Koç Üniversitesi, önemli pek çok rakibini geride bırakarak Trust oyununu dünya ikincisi olarak tamamlamıştı.