1 Temmuz 2002 , BYTE TÜRKİYE(Dergi)

ÜNİVERSİTELİ .NET'ÇİLER YARIŞTI

Microsoft Türkiye'nin, üniversitelerin bilgisayar mühendisliği bölümü dördüncü sınıf öğrencilerine yönelik düzenlediği "Microsoft.NET Teknolojileri Bitirme Projeleri Yarışması"nda, ödüller sahiplerini buldu. Yarışma sonuçları, Türkiye Bilişim Vakfı'nın (TBV) Konya Selçuk Üniversitesi'nin ev sahipliğinde düzenlediği 13. Üniversitelerarası Bilgisayar Mühendisliği Bölüm Başkanları Toplantısı kapsamında belirlendi. Bilkent, Hacettepe, Ege, Dokuz Eylül, Ondokuz Mayıs, Işık, Erciyes ve Selçuk Üniversitelerinden 40 öğrencinin katıldığı yarışmada, Microsoft .NET teknolojileri ile gerçekleştirilen bitirme projeleri, bölüm başkanlarına sergilendi. Yarışmada;Bilkent Üniversitesi'nden katılan proje gurubu birincilik ödülünü alırken, Ege Üniversitesi öğrencisi ikincilik, Erciyes Üniversitesi ve Hacettepe Üniversitesi öğrencileri üçüncülük ödülüne layık bulunurken Ondokuz Mayıs Üniversitesi öğrencisi de mansiyon kazandı.
Yarışmaya katılan proje gurupları, değerlendirme komitesine özel bir bölümde, sunum ve demo yaptılar.Akademik ve profesyonel açıdan ele alınan projeler; amacına ulaşması, proje süresi, zorluk derecesi, uygulamada aşılan zorluklar, iş dünyasında uygulanabilirliği, uygulama mimarisi, yaratıcılık gibi kriterlere göre değerlendirildi.
Bu yıl ilk kez yapılan üniversiteler arası Microsoft.NET Teknolojileri Bitirme Projeleri Yarışması'nın gelecek yıl yine Mayıs ayında düzenlenmesi planlanıyor. Üniversitelerin Bilgisayar Mühendisliği bölümlerinde okuyan 4. Sınıf öğrencilerinin yarışmaya katılabilmeleri için mezuniyet projelerini .NET teknolojilerini kullanarak hazırlamaları gerekiyor.
Dereceye Girenler:

1. Proje : Cashito
Üniversite : Bilkent Üniversitesi, Bilgisayar Mühendisliği Bölümü
Öğrenciler : Pınar Uğurlu, Sinan Uşşaklı, Kerem Yücetürk
Proje Danışmanı : Özgür Ulusoy

2. Proje : OLAP Servisleri ile Boyutlandırılmış Sınıflandırma Yaklaşımının Uygulanması
Üniversite: Ege Üniversitesi , Bilgisayar Mühendisliği Bölümü
Öğrenciler: Gökay Burak Akkuş
Proje Danışmanı: DR. M. Osman Ünalır

3. Projeler: Araç Plaka Tanımlama Sistemi
Üniversite: Erciyes Üniversitesi, Bilgisayar Mühendisliği Bölümü
Öğrenciler: Cengiz Gündoğ, İsmail Yücel, Kadir Aba, Ömer Çolakoğlu, Rıfat Kuban, Murat Aslan, Mustafa Özbek