11 Nisan 2005, Hürriyet

Economist’ten Bilkent’e Övgü

Özel rapordan

-The Economist dergisinin Türkiye özel sayısında Bilkent Üniversitesi örnek gösterildi.Dergi,19 Mart 2005 tarihli sayısında ,Türkiye konulu on dört sayfalık özel bir rapor yayımladı.Eğitim konusunun da ele alındığı raporda,ilköğretim ve lise eğitimindeki problemlere dikkat çekildi.

TÜRKİYE’NİN önde gelen vakıf üniversitelerinden Bilkent, The Economist dergisinin Türkiye özel sayısında örnek gösterildi.
İngiltere’nin ünlü The Economist Dergisi, 19 Mart 2005 tarihli sayısında , Türkiye konulu on dört sayfalık özel bir rapor yayımladı.Eğitim konusunun da ele alındığı raporda, ilköğretim ve lise eğitimindeki problemlere dikkat çekildi. Raporda, ‘umut verici gelişmelerden’ söz edilirken , bu gelişmelerin en önemlisi olarak da, İngilizce eğitim veren ve yüksek eğitim kalitesine sahip özel üniversitelerin kurulması gösterildi.Türkiye’deki özel üniversitelerin , parlak öğrenciler için yurtdışındakiler ile boy ölçüşebilecek alternatifler sunduğu vurgulanan raporda, Bilkent örnek gösterildi. Raporda , ikinci örnek olarak İstanbul Sabancı Üniversitesi’ne yer verildi.
Türkiye!de uygulanan üniversite sınavına da değinilen raporda geçen yıl yapınla öğrenci Seçme Sınavı’nda en başarılı ilk 100 öğrenciden 34’ünün Bilkent Üniversitesi’ni tercih ettiğinin altı çizildi.