11.04.2008, Hürriyet Gazetesi - Ankara

İLK KEZ ULUSLARARASI İLİŞKİLER VE MEDYA DERSİ

ilk kez uluslararası ilişkiler ve medya dersiBilkent Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümü, Türkiye’de bir ilk olan Uluslararası İlişkiler ve Medya adlı dersi öğrencileriyle buluşturdu. Radikal Gazetesi Ankara Temsilcisi Murat Yetkin’in verdiği ders, öğrencilerden büyük ilgi görüyor. Üniversite öğrencileriyle bir arada olmanın çok güzel bir duygu olduğunu ifade eden Yetkin, “Prof. Dr. Ali Doğramacı’yla bir sohbetimiz sırasında böyle bir fikir doğdu. Türkiye uluslararası problemlerin içinde, medya dünyada bu kadar rol oynuyor ama üniversitelerde uluslararası ilişkilerde medyanın rolünü işleyen bir ders yok” dedi. Hem kendi bilgilerini tazelediğini hem de faydalı olmaya çalıştığını ifade eden Yetkin şunları söyledi: “Daha önce verilmemiş bir dersi verdiğim için heyecan duyuyorum. Ders programını ben hazırladım ve bunun için ciddi anlamda ders çalıştım. Türkiye’de böyle bir ders verilmediği için önümde örnek bir ders programı yoktu. Ders ilgi çekti. 25 kişi diye tasarladık ama şu an kayıtlı 43 öğrencim var. Canlı bir sınıf. Bu benim de hoşuma gidiyor.” Daha önce de üniversiteler de dersler verdiğini ifade eden Yetkin, “İnsan sadece kendi alanında kapalı kalınca, dünyayı bulunduğu yerden ibaret sanıyor ve köreliyor. Akademik kökenden gelen biri değilim ama bir ayağımın üniversitede olması hoşuma gidiyor” dedi. Yetkin, işin pratiğinde yer alan biri olduğunu ifade etti.