11.12.2006 Sabah ANKARA

“HER ŞEY BİLKENT İÇİN”
ASLI UYUR

Bilkent Üniversitesi Öğrenci Konseyi seçimleri iki hafta önce tamamlandı. Doğuş Grubu ile seçimlere katılan öğrenciler, geçen hafta Pazartesi günü iş başı yaptı. “Her şey Bilkent için” sloganı ile yola çıkan yeni yönetimle konsey binasında bir araya geldik. Bilkentli öğrenciler ile üniversite yönetimi arasında köprü görevi kuran konseyin başkanı Necip Candemir, Toplumsal Duyarlılık Projeleri’ne ağırlık vereceklerini, diğer üniversitelerle işbirliği yapacaklarını söyledi.

KULÜPLER AKTİF OLACAK
Önceki konsey yönetiminin aktif çalıştığına inanmadığını dile getiren Candemir, en büyük hedeflerinin 101 öğrenci topluluğu ve kulübünü aktif hale getirmek olduğunu söyledi. Candemir, Toplumsal Duyarlılık Projeleri’ne ağırlık vereceklerini ifade ederek, “Gönüllü Eğitim Projeleri, Altı Nokta Körler Derneği, huzurevleri ile ilgili projelerimiz devam edecek” dedi. Samsun 19 Mayıs Üniversitesi ile kardeş üniversite olduklarına da değinen Candemir, diğer üniversitelerdeki arkadaşları ile birlikte projeler hayata geçireceklerini kaydetti. Başkan, önemli devlet büyüklerini, işadamlarını, sanatçıları üniversiteye davet ederek öğrencilerle sohbet etmelerini, deneyimlerini aktarmalarını sağlayacaklarını ifade etti.

BİLKENT VE TÜRKİYE
Konsey öğrencileri herhangi bir siyasi oluşum içinde olmadıklarını dile getirseler de ilerleyen yıllarda Türkiye yönetiminde de söz sahibi olacaklarını söylüyor. “Bugün Bilkent, Yarın Türkiye için” diyen konsey üyeleri, sorumluluklarından kaçan gençler olmadıklarını, üzerine ne düşüyorsa onu yerine getirmekten mutluluk duyduklarını söylüyor.

1984’TE KURULDU
Bilkent Öğrenci Konseyi, üniversitenin kurulması ile birlikte hayata geçti. İlk olarak bölüm başkanları ardından da fakülte temsilcileri seçildi. Konsey başkanlığı içinse Grup Reform, Grup Ata ve Grup Doğuş aday oldu. Bu zamana kadar Grup Ata ismi ile yönetime gelen grup ilk kez seçim kaybetti