12.11.2007, Radikal Gazetesi

BİLKENTLİ PERES

Bilkentli Peres

İsrail lideri Şimon Peres’e Bilkent Üniversitesi’nde fahri doktora unvanı verildi.

Ankara'ya gelen İsrail Cumhurbaşkanı Peres, Bilkent’te konferans verdi. Peres, Ortadoğu'da biri terör kaynağı İran, diğeri barış yanlısı Türkiye olmak üzere iki ekol bulunduğunu söyledi.

İsrail Cumhurbaşkanı Şimon Peres, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün davetlisi olarak dün Ankara’ya geldi. Peres Ankara’ya bugün gelecek Filistin Yönetimi Başkanı Mahmul Abbas ile buluşacak. Bu görüşme tarihi bir öneme sahip. Zira Filistin ve İsrail liderleri 1991’deki Oslo görüşmelerinin ardından ilk kez bir araya gelmiş olacak. Ankara'ya indikten sonra ilk olarak Anıtkabir’i ziyaret eden Peres daha sonra Bilkent Üniversitesinde konferans verdi. Bilkent'ten ‘Fahri Doktora’ unvanı da alan Peres, konferansta siyasetten çok hayatta edindiği tecrübeleri anlattı.