13.09.2008, Hürriyet Gazetesi - Ankara

Başarılı Öğrenciler Doğramacı’nın Konuğu

Mütevelli Heyet Başkanı Prof. Dr. İhsan Doğramacı, ÖSS'de ilk 100 dereceye girerek Bilkent Üniversitesini tercih eden burslu 34 öğrenciyi ağırladı.

ÖSS’nin başarılı öğrencileriyle Bilkent'teki konutunda bir araya gelen Doğramacı, yaptığı konuşmada ÖSS'de ilk 200'e giren öğrencilerin üçte birinden fazlasının ya Hacettepe ya da Bilkent üniversitesini kazandığım belirterek, "Bu güzel bir anıdır benim için" dedi.

İftar yemeği daveti
"Dünyanın belki en başta gelen birkaç üniversitesinden birini yazdınız. En baştaki 200 öğrencinin üçte biri ücret öder. Diğerleri ödemez, üçte ikisi ya bursludur ya da yarı bursludur" diyen Doğramacı, öğrencilerle iftar yemeği yedi.

Yüzme havuzunu hemen yaptırın: öğrencilere  dizüstü bilgisayar hediye eden Doğramacı'ya, bir öğrenci "Yüzme havuzu yapılmasını istiyorum. Böyle bir proje var mı" diye sordu. Doğramacı, "Siz istedikten sonra olur" dedi ve Bilkent'te yüzme havuzu yapılması için talimat verdi.

Başarılı öğrenciler Prof. Ihsan Doğramacı’nın konuğu
Bilkent Üniversitesi kurucusu ve Mütevelli Heyet Başkanı Prof. Dr. İhsan Doğramacı, ÖSS'de ilk 100 dereceye girerek Bilkent Üniversitesini tercih eden tam burslu 34 öğrenciyi ağırladı. ÖSS'nin başarılı öğrencileriyle Bilkent'teki konutunda bir araya gelen Doğramacı, kabulde yaptığı konuşmada ÖSS'de ilk 200'e giren öğrencilerin üçte birinden fazlasının ya Hacettepe ya da Bilkent üniversitesini kazandığını belirten Doğramacı, "Bu güzel bir anıdır benim için" dedi.

YÖK'ün kuruluşu hakkında bilgi veren Doğramacı, kitabı Türkiye'de ve Dünyada Yükseköğretim Yönetiminden bazı istatistiki sayılar okudu.

Doğramacı, kitabının dünyanın birçok ülkesindeki rektörlerin görüşleri de alınarak hazırlandığını ifade etti. Konuşmasının ardından öğrencilerle birlikte iftar yemeği yiyen Doğramacı, yemek sonrası bir konuşma yaptı. Bilkent Üniversitesinin dünya üniversiteleri arasında önemli bir yeri ve akreditesi olduğunu belirten Doğramacı, Endüstri Mühendisliği Bölümünün de yeni akreditasyon aldığını söyledi. Doğramacı öğrencilere de "Sizi kutluyorum. Dünyanın belki en başta gelen birkaç üniversitesinin birini yazdınız. En başta gelen 200 öğrencinin yaklaşık üçte biri ücret öder. Diğerleri ödemez, üçte ikisi ya bursludur ya da yan bursludur" diyerek seslendi.

Doğramacı, konuşmasının ardından öğrencilere birer dizüstü bilgisayar hediye ederek, başarılar diledi. Öğrenciler arasında ÖSS'de Sayısal-2 puan türünde Türkiye birincisi olan Orkun Bildir de hediyesini Doğramacı'nın elinden aldı.

İhsan Doğramacı, öğrencilerin bir sorusunun olup olmadığım sorması üzerine, bir öğrenci "Bilkent Üniversitesine yüzme havuzu yapılmasım istediğini, böyle bü projenin var olup olmadığım" sordu. Bunun üzerine Doğramacı, salonda bulunan gençlere "Hepiniz istiyor musunuz?" diye sordu. Talebin olduğunu gören Doğramacı, "Siz istedikten soma olur" diyerek, Bilken'te yüzme havuzunun yapılması için talimat verdi.