6 Haziran 2000, Hürriyet Gazetesi - Ankara

Gençlere Çağrı Var

Bilkent, burslu öğretmen yetiştirecek. Başvurular 19 Haziran’da sona eriyor
Bilkent Üniversitesi, Öğretmen Yetiştirme Programı çerçevesinde, burslu öğretmen adayı arıyor. Eğitim fakülteleri mezunların dışında kalan alanlara açık olan bu programa hemen başvurabilirsiniz.

Alanlar Belirlendi
Başvuruları Bilkent Öğrenci İşleri Müdürlüğü’nce kabul edilen programa bu yıl, 25 ya da 28 kişi alınacak. Türk Dili ve Edebiyatı, İngilizce, Tarih, ve Bioloji alanlarında öğretmen yetiştirme programına, lisans eğitimlerini eğitim fakültelerinde değil de, bu dallara yakın alanlarda tamamlayanlardan iyi derecede İngilizce bilenler başvurabilecek. Alınacak öğretmen adayları, başvuranlar arasından mülakatla seçilecek. Öğretmenlik için tezsiz yüksek lisans programları 2 yıl süreli olacak. Kazanan adaylar Bilkent’te parasız, burslu okutulacak. Eğitim-öğretime 2000-2001 akademik yılında başlayacak adayları, üçüncü yarıyılda ABD’ye gönderilecek….