15 Ekim 2004, Hürriyet Cuma

Bilkent Senfoni Sezonu Bugün Açıyor!

"Türk öğrencinin büyük başarısı"

Türkiye`nin ilk özel akademik orkestrası olan Bilkent Senfoni 2004-2005 Konser Sezonu`nu bugün açıyor. Emil Tabakov yönetimindeki Bilkent Senfoni, sezonun ilk konserinde sanatseverlere Mahler`in muazzam eseri 5.Senfoni ile yeniden merhaba diyecek. Konserin solisti flüt sanatçısı Şefika Kutluer. Kutluer, Fransız besteci Ibert’in Flüt Konçertosu’nu yorumlayacak.

Emil Tabakov, 2003-2004 sezonundan bu yana Bilkent Senfoni Orkestrası’nın Müzik Direktörlüğü görevini sürdürüyor. Sanatçının CD kayıtları arasında 15 CD’lik bir dizinle yayımlanan Mahler’in tüm senfonilerinin önemli bir yeri var. Saat 20:00’de Bilkent Konser Salonu’nda başlayacak konserin biletleri, Bilkent Konser Salonu gişesinin yanı sıra, Dost Kitabevleri (Kızılay, Kavaklıdere, Ankuva), Beymen (Karum), Ada (Mesa Plaza), Diapason (Kavaklıdere) ve Piramit Sanat Akademisi’nden (Ümitköy) temin edilebilir. Konserden bir saat önce ücretsiz servisler Tunus Caddesi, Sıhhiye Köprüsü ve Milli Kütüphane’den izleyicileri Bilkent Konser Salonu’na getirecek.