15 Ekim 2004, Star

TÜRK ÖĞRENCİNİN İCADI AMERİKA’DA BİRİNCİ OLDU

ABD’de doktora eğitimini sürdüren Özgür Şahin “Geliştirilmiş Atom Mikroskobu” isimli icadıyla büyük bir başarıya imza atarak “Üniversite Öğrencileri Arası İcat Yarışması”nda birinci oldu.

Bilkent üniversitesi Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümü’nden mezun olan Özgür Şahin, “National Investors Hall of Fame” ile ABD Patent ve Tescil ofisi’nin işbirliği ile düzenlenen “Collegiate Inventors Competition- Üniversite Öğrencileri İcat Yarışması”nda birinci gelerek en büyük ödüle layık görüldü…

50 BİN DOLAR ÖDÜL

Geliştirilmiş Atom Mikroskobu isimli icadıyla ABD’nin Ohio Eyaleti’nde gerçekleşen yarışmada birinci olan Şahin, birincilik madalyasının yanı sıra 50 bin dolarlık para ödülü de kazandı. Şahin’in icadı olan “Geliştirilmiş Atom Mikroskobu” adlı aygıt ile atomik çözünürlükte resim alınabildiği belirtilirken, bu mikroskobun özellikle moleküler büyüklükteki biyolojik parçacıkların analizinde önemli bir katkı sağlayacağı ifade ediliyor.

ÇIĞIR AÇACAK

Şahin’in söz konusu icadının tıp alanında çalışan araştırmacıların biyolojik araştırmalarında yeni çığır açacağına işaret ediliyor. Lisansüstü eğitimini Stanford
Üniversitesi’nde tam burslu olarak gerçekleştiren başarılı öğrenci Şahin, halen aynı üniversitede doktora eğitimini sürdürüyor.