16 Ocak 2006, SABAH ANKARA

İçiden Gelen Sesi Dinle “96.6 Radyo Bilkent”

On yıl önce kurulan Radyo Bilkent, “İçinden gelen sesi dinle" sloganıyla yayın yapıyor.

96.6 frekansından yayın yapan Radyo Bilkent, on yıl önce Elektronik Grubu öğrencilerinin çabalarıyla kuruldu. Yedi yıl kesintisiz yayın yapan radyo, 2002 yılında kısa bir suskunluk dönemi yaşadı. Yeniden yapılanan ve dinamik yapısıyla en iyi ve en yeni müziği dinleyicilere sunan Bilkent Radyo, “İçinden gelen sesi dinle” sloganıyla tekrar hayat buldu. 2002’de 96.6 frekansından yayın yapmaya başlayan radyoda, Bilkentli gönüllü öğrenciler çalışıyor.

17-26 YAŞ ARASI GENÇLER
Radyo Bilkent’in hedef kitlesi 17-26 yaş arası yabancı müzik dinleyen üniversite ve lise gençliği. Ancak radyo, hedef kitlesine ulaşırken Türk ve dünya kamuoyunu meşgul eden olaylardan da bilgi veriyor. Hafta içi dört, hafta sonu üç kez haber, hava, yol, ekonomi haberleriyle dinleyicilere ulaşıyor.

ÖZEL PROGRAMLAR
Günlük programların dışında dinleyicilerin beğeniyle takip ettiği özel programlar da var. Her hafta piyasaya çıkan en yeni rock şarkıları dört yıldır Salı geceleri ‘Rock Park’ta, alternatif rock müziğinin en iyi ve en yenileri ile birlikte farklı müzik türleri de ‘Neon’ programında tanıtılıyor. Radyo Bilkent tutkunları Türkçe pop müziğinin kaliteli şarkılarını ‘Türkçe Rüzgarlar Programı’nda dinleyebiliyor.

KÜLTÜR MANTARI
Kültür Mantarı’nda her gün sinema, tiyatro, konser, opera bale, sergi, kitap, söyleşilere yer veriliyor. Radyo Bilkent, söyleşilerde alanında başarı kazanmış isimleri stüdyolarına davet ederek gençliğin merak ettiği konuları dinleyiciyle paylaşıyor. Bu güne kadar Fatih Altaylı, Okan Bayülgen, Nasuh Mahruki, Uğur Dündar, Tamer Karadağlı, Ali Kırca, Cem Ceminay, Tuna Kiremitçi, Dejavu ve Keremcem radyoya konuk oldu.

70’LERİN ŞARKILARI
Türk ve Dünya kamuoyunu meşgul eden haber ve olaylar komik bir dille Radyo Cini’nde dinleyiciyle buluşuyor. Hollywood Hotline, Dünyanın Sporu gibi özel programların yanı sıra Bilkent Radyo’nun önemli programlarından biri de, 1970’lerden günümüze gelen popüler şarkıların tozlu raflardan çıkıp her Pazar dinleyiciyle buluştuğu Past Time Paradise.