16 Haziran 2004, Hürriyet

Say’a Fahri Doktora

Ünlü piyanist Fazıl Say’a Bilkent Üniversitesi tarafından fahri doktora verildi. Fazıl Say, beratını düzenlenen törenle Bilkent Üniversitesi Rektörü Prof.Dr.Ali Doğramacı’dan aldı.

Bilkent Üniversitesi’nin bu yılki mezunları Bilkent Odeon’da düzenlenen törenle dün diplomalarını aldılar.Doğramacı törende, Üniversite Senatosu’nca müzik alanında fahri doktora verilmesi kararlaştırılan ünlü piyanist Say ile insani bilimler alanında fahri doktora verilmesi kararlaştırılan Prof. Dr.Nurhan Atasoy’a beratlarını verdi, biniş giydirdi.

Türkiye’nin hedefi olduğunu söyledi.Gençlere “Milletimizin ümidisiniz, her şeyimizsiniz” diye seslenen Demirel , Bilkent Üniversitesi’nin sağladığı gelişmeye değinerek, bir dünya üniversitesi haline geldiğini kaydetti.

Doğramacı da mezun öğrencilerden, kalite ve etik değerlerden ödün vermemelerini, yaşam boyu öğrenmeye devam etmelerini, lider olmalarını beklediklerini söyledi.

Doğramacı,üniversitede 10 bin öğrencinin öğrenim gördüğünü, bunların 2 bin 600’ünün tam burslu okuduğunu, devlet yardımının ise yüzde 2’nin altında kaldığını kaydetti.

Öğrenci Konseyi Başkanı Ekrem Oktay da Bilkent Üniversitesi’nin bir zümrenin üniversitesi değil,  tüm sosyal katmaları kapsayan bir kurum olduğunu ifade etti. Oktay,mezun öğrencilerin çıtayı her alanda yükselteceklerinden emin olduklarını belirtti.