17 Mart 2005, Günboyu

CYBERPARK HIZLA GELİŞİYOR

Bilkent Holding ve Bilkent Üniversitesi’nin işbirliğiyle,Bilkent Üniversitesi kampus alanında kurulu teknoloji geliştirme merkezi Ankara Cyberpark, hızla gelişiyor. Cyberpark bünyesinde faaliyet gösteren şirket sayısı, çoğunluğu bilişim ve elektronik alanında olmak üzere 1202'yi aştı. Ankara Cyberpark’tan yapılan açıklamaya göre  merkezde faaliyet gösteren şirket sayısı, 2002 yılı sonundan bu yana 115 adeti araştırma-geliştirme (ar-ge), 7 adeti de destek firması olmak üzere toplam 122’yi bulurken, 1000’e yakın ar-ge personeli ile toplam bin 500’ü bulan personel görev yapıyor. 50’nin üzerinde akademisyen ve yine 50’nin üzerinde stajyer öğrencinin görev yaptığı Cyberpark bünyesinde,bilişim teknolojileri dışında nanoteknoloji ve biyoteknoloji gibi alanlarda faaliyet gösteren şirketler de yer alıyor.