17.03.2007 Hürriyet ANKARA

BİLKENT’TE MUNESCO TOPLANTISI

Bilkent Üniversitesi Hazırlık Okulunun ev sahipliğinde, farklı ülkeleri temsil eden ve temsil ettikleri ülkenin görüş ve düşüncelerini yansıtan öğrencilerin katıldığı “Model BM Eğitim, Bilim ve Kültür Örgütü” (MUNESCO) toplantısı yapılıyor.

Bilkent Hazırlık Okulunun inisiyatifiyle oluşturulan ve bu yıl üçüncüsü düzenlenen toplantıda herbiri bir ülkeyi temsil eden öğrenci grupları, eğitim, bilim ve kültür konularında tartışmalarda bulunuyor ve bu çerçevede “karar tasarıları” sunuyor.

3 ŞEHİRDEN ÖĞRENCİLER
Okul Müdürü Gary Crippin ve ABD’nin Ankara Büyükelçisi Ross Wilson’ın önceki akşamki açılış konuşmalarıyla başlayan ve Pazar gününe kadar devam edecek toplantıya, Ankara, İstanbul ve İzmir’deki çeşitli okullardan seçilen öğrenciler katılıyor.

Toplantıya ilişkin bilgi veren okul müdürü Crippin, toplantıya 3 kentten 12 okulun katıldığını söyledi. Crippin, İstanbul’da her yıl düzenlenen büyük çaptaki model BM konferansı ve Lahey’de yine her yıl düzenlenen ve dünyanın her yerinden katılımın olduğu aynı tip konferansa da katıldıklarını bildirdi.