18.06.2006 SABAH ANKARA

BİLKENT 2006 MEZUNLARINI VERDİ

Bilkent Üniversitesi de 2006 yılı mezunlarını verdi. Odeon Kültür Merkezi’nde önceki gün düzenlenen iki ayrı diploma töreninde 1602 öğrenci sevinç içinde diplomalarına kavuştu.

Okullarını dereceyle bitiren öğrencilere diplomalarını Rektör Prof. Dr. Ali Doğramacı verirken, Endüstri Mühendisliği Bölümünden mezun oğlu Ahmet Gül’e diplomasını Dışişleri Bakanı Abdullah Gül kendisi verdi. Kuzey Carolina Üniversitesi Biyokimya ve Biyofizik Bölümü’nde profesör olan Aziz Sancar’a fahri doktora unvanı verildi. DNA onarımı ve biyolojik saatin düzenlenmesi konularında yaptığı çalışmalar ile dünyada tanınan Aziz Sancar yaptığı konuşmasında o anda mezun olan birçok öğrencinin yurtdışında çeşitli görevlerle bulunacağını ve her zaman Türk olmalarıyla dikkat çekeceklerini ve bununla gurur duymaları gerektiğini söyledi.