18.07.2009, Posta Gazetesi - Ankara

Genç Sıla’nın Büyük Başarısı

Bilkent’e Anlamlı Ödül Sıla İlyasoğulları, 23 Temmuz'da Makedonya'nın Ohri kentinde düzenlenecek "Uluslararası Genç Yetenekler Piyano Semineri"ne katılmaya hak kazandı. İlyasoğulları katıldığı seminerin ardından bir konser verecek. İlyasoğulları, küçüklüğünden beri klasik müzik eğitimi aldığını belirterek, şuanda Bilkent Üniversitesi'nde müzik eğitimine devam ettiğini söyledi. Makedonya'dan kendisine özel bir davet geldiğini belirten İlyasoğulları şöyle konuştu: "Uluslararası Genç Yetenekler Piyano Semineri (Jeunesses Musicales) için Makedonya'dan Kültür Bakanlığımıza benim için davet yapıldı. Ünlü Rus Piyano Pedagogu Boris Romanoff ile gerçekleşecek bu seminer sonunda 23 Temmuz'da Uluslararası Ohri Festivali kapsamında konserim olacak. Bu konser benim için çok önemli. İlyasoğulları, "Babam ile ulusal ve uluslararası birçok festivale katıldım. Bu festivallerde babama sahnede eşlik ettim. Şimdi ilk defa bu kadar önemli bir festivalde tek başıma konser vereceğim. Bu benim için çok büyük bir başarı."