19.04.2007 Sabah ANKARA

ÜNİVERSİTELİLER MAVİ KUPA’DA

Mavi Jeans’in Türkiye Basketbol Federasyonu ve Türkiye Üniversite Sporları Federasyonu’nun desteği ile düzenlediği 10. Mavi Kupa Üniversitelerarası Basketbol Şenliği Ankara grup maçlarıyla başladı. Ankara’dan 7 üniversitenin katıldığı müsabakalar Perşembe günü bitecek.

10 yıldır basketbolun coşkusunu İstanbul’daki üniversite salonlarına getiren Mavi Kupa, bu coşkuyu son 4 senedir Ankara’ya da taşıyor. Ankara Üniversitesi, Atılım Üniversitesi, Bilkent Üniversitesi, Gazi Üniversitesi, Hacettepe Üniversitesi, ODTÜ ve TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi’nin katılımıyla gerçekleşen organizasyon sonucunda, en iyi performansı sergileyen 2 takım 25 Nisan-17 Mayıs tarihleri arasında İstanbul’daki çeyrek finallere katılmaya hak kazanacak. Buradaki müsabakalar sonucunda 28 üniversiteyi geride bırakan takım Mavi Kupa 2007 Şampiyonu olacak ve Avrupa’daki 7. Avrupa Üniversitelerarası Basketbol Şampiyonası’nda Türkiye’yi temsil edecek.