19.05.2008, Sabah Gazetesi - Ankara

"birFİKRİNmiVAR?"

"birFİKRİNmiVAR?"Bilkent Üniversitesi İşletme Fakültesi’nin lisans ve lisansüstü eğitim alan girişimci gençlerin fikirlerini hayata geçirmelerine destek olmak için düzenlediği “birFİKRİNmiVAR?” yarışması sonuçlandı. Genç Yönetici ve İş Adamları Derneği’nin destek verdiği yarışmada, “Cobbay Deney Hayvanları Laboratuvarı” projesi ile Begüm Buğdaycı 1., “Akıllı Orman” projesiyle Yunus Emre Aslan ve Taha Yasin’in 2., “Uçanpaket” adlı proje ile Kağan Sırdar, Ömer Sina Altaş ve Utku Bektaş 3. oldu. Yarışmada birincilik elde eden Begüm Buğdaycı, 40 bin YTL’nin sahibi olurken, projesi de Lab-X tarafından hayata geçirilecek. Buğdaycı, projesinin sadece ekonomik değil, aynı zaman da sosyo ekonomik olduğunu ifade etti. “Veteriner hekim olarak, hem akademik camiada hem de özel sektörde bulunmam nedeniyle, ülkemizde yaşanan sağlıklı deney hayvanı üretimi açığının farkındaydım” diyen Buğdaycı, deney hayvanlarının yaşam koşullarının, öncelikle hayvan refahını, sonra da deney sonuçlarına etkileri açısından önem taşıdığını vurguladı. Buğdaycı, “Ülkemizde ise deney hayvanı üretimi, olması gereken bilinçle ve yasal temellere oturtulmadan yapılmaktadır. Yapılan bilinçsiz üretim ile konvansiyonel deney hayvanları elde edilmekte ve bu hayvanlardan yapılan deneylerin yurt dışında geçerliliği olmamaktadır” diye konuştu.