19 Haziran 2005, Yeni Şafak

‘Sınavda Sakın Yeni Taktik Denemeyin’

Geçen yılın sınav şampiyonu Eren Eraslan, bugün ÖSS’de ter dökecek adaylara uyarılarda bulundu. 2004 ÖSS sözel birincisi olarak, bugün Bilkent Üniversitesi Elektrik ve Elektronik Bölümü öğrencisi olan Eraslan, ”Aman son gün taktik değiştirip, bütün bir yıl denemediğiniz yolları ÖSS’de denemeyin, bu sınav bir günlük taktiklerle kazanılacak bir sınav değil” dedi. Bugün için adayların farklılıklarından özellikle kaçınmalarını isteyen Eraslan, ”Hergün kahvaltıda ne yiyorlarsa onu yesinler.Şeker yemeler, bal yemeler gerekli değil” diye konuştu. Eraslan, adaylara şu önerilerde bulundu.

• Aman son gün taktik değiştirip, bütün yıl denemediğiniz yolları ÖSS’de denemeyin.
• Sınav hakkında konuşmayı azaltın. Çünkü gereksiz heyecana yol açıyor.
• Sınav salonuna zamanında gidin, trafiğe dikkat alın.
• Sınava geç kalırsanız, heyecanlanıp, paniklemeyin. Ben geç kaldım ama paniklemedim.
• Sınav sabahı her zamanki yaptığınız kahvaltıyı yapın.
• Sınav salonunda yanınızda sadece su olsun. Piknik malzemesi ile sınav kazanılmaz.
• İlk soru panikletir. Aslında en kolay sorular bunlardır.
• Bilmediğiniz soruyu atlamak en iyisi. Ben atladım, test bitince tekrar dönüp çözdüm.