20.02.2008, Cumhuriyet Gazetesi

İDİL BİRET VE EMİR TABAKOV İKİ ÜNLÜ SES ERZURUM'DA

idil biret ve emir tabakov iki ünlü ses erzurum'daUsta yorumcu İdil Biret, Emil Tabakov yönetimindeki Bilkent Senfoni Orkestrasının eşliğinde Erzurum’da konser verecek. 26 Şubat günü saat 19.00’da Bilkent Erzurum Konser Salonu’nda yapılacak konserde Beethoven’in “Op. 37, Do minör 3. Piyano Konçertosu” ile “Op. 92, La majö/ 7. Senfoni’si seslendirilecek. Bilkent Üniversitesi’nin Doğu Anadolu’da kaliteli eğitim vermek için başlattığı projenin ilk lisesi Erzurum’da 20072008 eğitim yılının başında açılmıştı. Malatya, Van ve Şanlıurfa’da da kurulacak okulların kampuslarının küçük birer Bilkent Üniversitesi olması planlanıyor. Güvenliği, yaşam standartları, lojmanlarıyla Ankara’daki Bilkent kampusunun örneklerinin gerçekleştirileceği okullardan ilki İhsan Doğramacı Vakfı Erzurum Özel Bilkent Laboratuvar Okulu.