20 Mart 2006, SABAH ANKARA

Bilkent’te ‘Kırmızı Alarm’

Radyo Bilkent’in İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi’nde düzenlediği patide öğrenciler doyasıya eğlenirlerken, hızını alamayan Bilkentliler eğlenceye Laila’da devam etti.

Bilkenti öğrenciler alarm verdi; “Kardan sıkıldık, bahar geldi, içimiz kıpır kıpır...” Radyo Bilkent, soğuk havanın ve stresli sınavların verdiği buhranı atmak için Cuma gecesi “Kımızı Alarm” partisi düzenledi. Saat 20:00’de başlayan parti, üniversitednin İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi’nde gerçekleşti. Hızını alamayan bilkentliler, eğlenceye Ankara’nın ünlü mekanı Laila’da devam etti. Partinin en ilginç özelliği ise herkesin kırmızı giyinme zorunluluğu olmasıydı.

Asi Gençler de Vardı
Partide çoğunluk kırmızı giyme kuralına uysa da kuralı ihlal edenlerde oldu. Kırmızı oje, kırmızı küpeler, kırmızı tişört ve etekli kızların hakim olduğu geceye, bazı asi gençler yine istedikleri kıyafetlerle geldi. Radyo Bilkent’te çalışan öğrenciler, fakültenin orta yerine kırmızı alarm da yerleştirmeyi unutmadı.

Fakültede İlk Parti
Partiyi düzenleyenlerden Radyo Bilkent Basın ve Halkla İlişkiler Sorumlusu Aslı Gözlükaya, ilk kez bir fakülte içinde parti düzenlediklerini belirterek “Bahar şenliklerinde üniversite içine her zaman eğlence düzenleniyor. Bu şenlikler dışarıda, açık havada oluyor. Bizim partimiz fakültenin içinde yapıldı. İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi’ni ise parti için en uygun yere sahip olduğu için seçtik”dedi.

Sınav Arası Moral
Gözlükaya, partiyi 50-60 kişilik bir grubun hazırladığını ifade etti. 400-500 kişinin katıldığı eğlencenin gece yarısı Laila’da devam ettiğini anlatan Gözlükaya şunarlı söyledi:
“Radyo Bilkent frekansından partinin olacağını tüm Ankaralılar'a duyurduk. Fakültede sadece öğrenciler eğenldi. Başkentin ünlü mekanı Laila’da hem öğrenciler hem de Ankaralılar stres attı. Bu iki parti de sınav dönemindeki öğrenciler için motivasyon oldu. Satışa çıkarttığımız biletlerden de elimizde kalmadı.”