20.03.2008, Sabah Gazetesi - Ankara

BİLKENT'TEN YAHYA KEMAL ETKİNLİĞİ

bilkent'ten yahya kemal etkinliğiBilkent Üniversitesi Türk Edebiyatı Merkezi Yahya Kemal’in ölümünün 50. yıl dönümü dolayısıyla, her yıl 21 Mart’ta yapmakta olduğu “Dünya Şiir Günü” etkinliğini bu yıl Yahya Kemal’e ayırdı. “Yahya Kemal: Şiir ve Şarkı” başlıklı etkinlikte, Uğur Bayrak yönetimindeki Kültür ve Turizm Bakanlığı Klasik Türk Müziği Korosu, Yahya Kemal’in şiirlerinden bestelenmiş şarkıları seslendirecek. Koroya Yıldız Kenter ve Hilmi Yavuz da. bu şarkılara konu olan şiirleri okuyarak eşlik edecek. “Yahya Kemal: Şiir ve Şarkı” yarın Bilkent Konser Salonunda saat 21:00’de başlayacak. İzleyiciler Bilkent Konser Salonu Gişesi’nden yer numarası alarak etkinliği ücretsiz izleyebilecekler. Tunus Caddesi, Sıhhiye Köprüsü ve Milli Kütüphane’den izleyicileri ücretsiz servisler, Bilkent Konser Salonu’na getirecek.