20 Ağustos 2004, Zaman

SÖZEL BİRiNCİSİ EREN ERASLAN,BİLKENT’E GİRDİ

ÖSS şampiyonları büyük ölçüde Bilkent ve Boğaziçi üniversitelerini tercih etti. Öğrenci Seçme Sınavı’nda (ÖSS) Türkiye Sözel birincisi olan Eren Eraslan,Bilkent Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Elektrik ve Elektronik Bölümü’ne yerleşti. Sonucu sınava hazırlandığı Maltepe Dershanesi’nde öğrenen Eraslan sevincini, babası Adem Eraslan ve dershane yetkilileri ile paylaştı.Sayısal Öğrencisi olmasına karşı sözel birincisi olduğunu dile getiren Eraslan, tercih yapma sürecinde İstanbul ve Ankara’da birçok üniversite gezdiğini belirterek, sonunda tek tercih yaptıklarını belirti. Bundan sonraki hedefinin öncelikli olarak üniversitede basarı sağlamak olduğunu dile getiren Eraslan, ileride akademik kariyer yapmayı istediğini belirtti. Baba Eraslan ise, oğlunun tercih sürecinde ailecek yanında oldukları ve aldıkları karar ile Eren Eraslan’ nın yanlarında kalmasına karar verdiklerini belirtti.