21.04.2007 Hürriyet ANKARA

YÖNETİCİLİK 100 YIL ÖNCESİNE GÖRE DAHA ZOR

Devlet Bakanı Beşir Atalay, gençlerin liderlik konusunda geçmişe göre daha avantajlı bir konumda olduğunu belirtirken, “Ancak günümüz yöneticiliği 100 yıl öncesine göre biraz daha zor. Rekabet genişledi” dedi.

Atalay, Bilkent Üniversitesi Mühendislik Fakültesi’nce düzenlenen “Yönetim ve Liderlik Kampı” konferans dizisinin açılış konuşmasını yaptı.

Atalay, “Ancak günümüz yöneticiliği 100 yıl öncesine göre biraz daha zor. Rekabet genişledi. Acımasız bir rekabet var. Rekabetin en çok zorladığı kişiler, yöneticiler” diye konuştu.

KARAR ALMAK
Atalay, yöneticiyi en çok zorlayan konunun “karar almak” olduğuna işaret ederek, “Bu siyasette de, kamu yöneticiliğinde de böyle” dedi. Karar alırken alanın bütün verilerine sahip olmanın büyük önem taşıdığını ifade eden Atalay, veri eksikliği ile plan yapmamak ve karar almamak gerektiğini vurguladı.

Seçime giderken partilerin sloganlar üretmesinin çok ciddi ve önemli bir mekanizma olduğunu dile getiren Atalay, “Bu, masa başında olmaz. Toplumla ilgili çalışmalarda masa başı çalışma tek başına kesinlikle verimli olmaz. Vatandaşın düşüncelerini, tercihlerini, gelecek planlarını, mevcut durum ile ilgili şikayetlerini iyi alacaksınız” diye konuştu.

Atalay, toplumsal analiz çalışmalarında da bu durumun geçerli olduğunu, toplumun beklentilerini iyi almak gerektiğini vurgulayarak, “Büyük firmalar bu konuya çok büyük ağırlık verirler. Hedef kitleyi iyi okumak, hem siyaset, hem ürün sektöründe çok iyi gelişiyor” dedi.