22.05.2007, Sabah Gazetesi

BİLKENT HOLDİNG’DEN 200 MİLYON $’LIK OKUL YATIRIMI

bilkent holding'den 200 milyon $'lık okul yatırımBilkent Holding, doğuda eğitime 10 yılda 200 milyon dolarlık yatırım yapacak ve bu bölgedeki öğrenciye hizmet verecek.

TEPE Holding’in de bünyesinde bulunduğu Bilkent Holding, doğu illerine 200 milyon dolarlık yatırımla okul yapacak. Bilkent Holding CEO’su ve Bilkent Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Abdullah Atalar, dört ilde yapılacak olan ve öğrencilerin uluslararası bakalorya belgesi alacağı okulların ilkinin Erzurum’da yapılacağını söyledi. Atalar, Erzurum’dan sonra Malatya, Urfa ve Van’da da bu tür okullar açacaklarını dile getirdi.

Erzurum’da yapılacak İhsan Doğramacı Vakfı Lisesinin, bu eğitim ve öğretim döneminde hizmete açılacağını dile getiren Atalar, öğrencilerin sadece Erzurum’da yaşayanlar arasından seçileceğini belirtti. 5 üzerinden 4 not ortalaması olan başarılı öğrencilerin okula kabul edileceğini ifade eden Atalar, “Öğrencilerimizin yüzde 75’i burslu okuyacak” diye konuştu. Çalışmaların hızla sürdüğünü ve eylül ayında inşaatın biterek okulun hizmete açılacağını anlatan Atalar, öğrencilerin yaz döneminde Bilkent Üniversitesi’nde İngilizce hazırlık dersleri alacağını ve bu eğitimin maliyetinin tamamının Bilkent Holding tarafından karşılanacağını söyledi.

Okulda hedef sayı bin öğrenci

Okuldaki öğrenci sayısının birkaç yıl içinde bine çıkarılacağını anlatan Atalar, bu sene 100 öğrenciyle faaliyete başlayacaklarını belirtti. Atalar, şöyle konuştu: “Şu anda öğretmen sayısı ile ilgili kesin bir rakam yok. Ama 7 öğrenciye 1 öğretmen düşecek şekilde bir ayarlama yapacağız, öğretmenlerimizin ABD’de eğitim alması yönünde bir politikamız olacak. Tabi Bilkent Üniversitesi’nde olduğu gibi bu okullarımızda da yabancı öğretmenler eğitim verecek.