20.09.2000 Sabah Gazetesi - Başkent

Süper Öğretmenler Göreve Başlıyor

Bilkent Üniversitesi, liselere “kalifiye” öğretmen yetiştirme projesini hayata geçirdi. “Orta Öğretim Alan Öğretmenliği Yüksek Lisans Programı” adı verilen proje için mülakatlarda başarı gösteren 27 öğrenci ders başı yaptı.

…bu yıl Türk Dili ve Edebiyatı, İngilizce, Biyoloji ve Tarih alanlarında “ingilizce eğitim verebilecek” öğretmen yetiştirilecek. Burslu olarak eğitim görecek olan adaylar, Enstitü Müdiresi Margaret Sands’in başkanlığında, Türk Amerikan ve İngiliz öğretmenlerden çağdaş yöntemlerle öğretmenlik formasyon dersleri alacaklar. Öğretmen adayları ayrıca, Robert Koleji, İzmir Amerikan Koleji, TED Koleji ve Bilkent Üniversitesi Özel okulları gibi okullarda uygulama çalışmalarına katılacaklar. Programın üçüncü yarıyılında öğretmen adayları sekiz hafta süre ile ABD’nin tanınmış okullarında etüd yapacaklar.