26.03.2007 DOKUZ SÜTUN

HAVUZ BAŞINDA KİTAP OKUMA ETKİNLİĞİ

Toplum Gönüllüleri Vakfı Bilkent Grubu öğrencileri, kitap okuma alışkanlığının önemine dikkat çekmek için havuz başında okuma etkinliği düzenlediler. Bilkent Üniversitesi Fen Fakültesi binası önündeki havuzun etrafında gerçekleştirilen “kitap okuyoruz” etkinliği kapsamında öğrenciler beş saat kitap okudular. Grup üyelerinden İbrahim Kiremitçi, Türkiye’de kitap okuma alışkanlığının yetersizliğine dikkat çekmek istediklerini söyledi. Kiremitçi, “Toplumsal barışın sağlanması için gençlerin enerjilerini kullanarak toplumda farkındalık yaratmak istiyoruz. Gençlerin, gördükleri sorunları projeler üreterek çözmesini hedefleyen vakfımızın genel amacını bu etkinlikle sürdürmek istiyoruz” dedi. Gitar dinletisinin de yer aldığı etkinliğe katılan, ancak yanında kitap getirmeyen öğrencilere de ödünç kitap verildi. Öğrenciler, baharla beraber havuz başındaki etkinliklerin sayısını arttıracaklarını dile getirdiler.