26 Haziran 2005, Anayurt

BİLKENT ÖĞRENCİLERİ AVRUPA BİRİNCİSİ

Uluslararası Reklamcılık Derneği’nin düzenlediği, dünya çapında gerçekleştirilen ve üniversiteler arasında reklam oscarı sayılan yarışmada Türkiye’den Bilkent Üniversitesi, Nokta Ajans bölgeler arası yapılan elemede Avrupa birinciliği kazandı.Bu yıl dokuzuncusu düzenlenen Uluslararası Reklamcılık Derneği (IAA-Internet IX)yarışmasının konusu, dünya çapında marka olan internet servis sağlayıcısı (ISP) Yahoo’nun gençlere tanıtımı ile ilgili reklam kampanyasıydı. Reklam dünyasına yeni atılan genç tasarımcılar Defne Çorbacıoğlu, Bercis Mısırlı,Gizem Güven, Birsu Çeltek, Zeynep Orbay ve danışmanları Cengiz Gürer Türkiye’ye büyük başarıyı getirdiler. Dünya Şampiyonasına katılmaya hak kazanan grup,diğer dört bölge birincisiyle beraber 15 Temmuz’da açıklanacak dünya birinciliği sonucunu heyecanla bekliyorlar.