26 Haziran 2005, Hürriyet İnsan Kaynakları

BİLKENT ÜNİVERSİTESİ MAKALE ŞAMPİYONU

TÜBİTAK Ulusal Akademik Ağ ve Bilgi Merkezi’nin (ULAKBİM) üniversitelerin yayın sıralamalarında öğretim üyesi başına düşen makale ile birinci sırada yer aldı. Anadolu Üniversitesi (AÜ)Turizm ve Otel İşletmeciliği Yüksekokulu Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Nazmi Kozak ULAKBİM tarafından her yıl düzeli olarak hazırlanan üniversitelerin yayın sıralamalarıyla ilgili olarak hazırlanan üniversitelerin yayın sıralamalarıyla ilgili çalışmanın, bu yıl öğretim üyesi başına düşen makale sayısı olarak gerçekleştirildiği kaydetti.2004’te Bilkent Üniversitesi öğretim üyesi başına 1,21 makaleyle birinci sırada yer aldı. Bu üniversiteyi 1,19 ile Gebze Yüksek Teknoloji Enstitüsü, 0,97 ile Koç Üniversitesi, 0,89 ile Boğaziçi Üniversitesi ve 0,86 ile ODTÜ izledi.