27 Nisan 2006, RADİKAL

Erdoğan ‘Nobel’i istedi

ANKARA - Bilkent Üniversitesi Fizik Bölümü’nce nanoteknoloji kullanılarak yapılan ‘dünyanın en küçük bayrağı’ Başbakan Tayyip Erdoğan’a hediye edildi. Erdoğan törene yaklaşık 1.5 saat geç katıldı.

Doç. Dr Ahmet Oral ve ekibi tarafından yapılan 700 nanometre boyutundaki bayrak, dün üniversitenin Nanoteknoloji Enstitüsü’nü ziyaret eden Erdoğan’a hediye edildi. Bayrak ancak özel mikroskoplarla görülebileceği bir muhafazanın içinde fotoğrafının üzerine yerleştirilerek sunuldu. Bayrağı yapan cihazların da Türkiye’de imal edildiği belirtildi. Erdoğan törende yaptığı üç dakika süren konuşmada üniversitelerden ‘Nobel’ istedi. Erdoğan, “İlk Nobel’i ne zaman alacağımızın hasretindeyiz. Bu Türk’ün, Türkiye’nin ve Bilkent’in haklı gururu olacaktır” dedi.