27.07.2008, Hürriyet Gazetesi - Ankara

Avrupa’nın kırsal yaşamı Ankara’da mercek altında

Türkiye, Hollanda ve Fransa’dan üniversitelerin işbirliğinde yürütülecek ‘Kırsal Avrupa’yı Derinlemesine Anlamak Projesi’nin tanıtımı Ankara’da yapıldı. Bilkent Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Kürşat Aydoğan, Güzel Sanatlar, Tasarım ve Mimarlık Fakültesi’ndeki tanıtım toplantısında yaptığı konuşmada, projenin başlamasından duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Aydoğan, projelerde genellikle kentsel alandaki ilişkilerin ön planda olduğunu, kırsal alanın hep ihmal edildiğini belirterek, “İşte bu proje, kırsal alanı inceleyecek. 3 ülkeden 6 köy inceleme altına alınacak. Türkiye’den Bilkent Üniversitesi olarak üzerimize düşeni en iyi şekilde yerine getireceğiz”dedi.

Hollanda Leinden Üniversitesi Öğretim Üyesi Metje Postma ise projeye katılmalarının kendilerine sinema ve görsel antropoloji geleneklerine sahip farklı ekiplerle çalışma fırsatı sunduğunu ifade etti.
Postma,proje katılımcılarına da teşekkür ederek, “Kırsal alanda yaşayan sıradan insanların sıradan hayatlarında nasıl mutlu olduklarını ortaya koymak istiyoruz”diye konuştu.

Bilkent Üniversitesi liderliğinde yürütülecek ve AB’nin ‘Avrupa ve Türkiye arasında Sivil Toplum Diyaloğunu Geliştirme Programı” tarafından desteklenen uluslararası projenin ortakları arasında Hollanda Leinden Üniversitesi, Fransa Strasbourg Marc Bolch Üniversitesi, Hacettepe Üniversitesi Antropoloji Bölümü, ArtEZ Sanat Enstitüsü’ne bağlı Enschede Hollanda Sanat Enstitüsü, NIHAnkara Hollanda Yüksek Öğretim Enstitüsü ile görsel ve işitsel bir girişim olan Koza Visual yer alıyor.