28.05.2006 Sabah ANKARA

COŞKUN, TEKNOLOJİK DENGEYE DİKKAT ÇEKTİ

Bilkent Üniversitesi Endüstri Mühendisliği Bölümü’nün düzenlediği 4. Endüstri Mühendisliği Proje Fuarı’na katılan Sanayi ve Ticaret Bakani Ali Coşkun, küreselleşme, teknolojik denge gibi konulara dikkat çekti.
Coşkun, Türkiye’de son yıllarda teknolojinin hızla geliştiğini ifade ederek, teknoloji, geliştirme merkezlerinin sayısının da 22’ye yükseldiğini kaydetti. Proje yarişmasinda dereceye giren ögrencilere büyük ödülü veren Bakan Coşkun, ögrencilerden farklı projelerle adlarından söz ettirmelerini istedi.

FİRMA SAYISI: 500 OLDU
Teknoloji geliştirme bölgelerinde faaliyet gösteren firma sayısının 500’e çıktığını söyleyen Coşkun, bu gelişmelerin işsizler için de kapı açtığını belirtti. Bakan Coşkun, bu bölgelerde istihdam edilen kişilerde de artış olduğunu vurgulayarak, “Bu firmalar yaptıklari ihracatlarla da adlarından söz ettiriyorlar. Geçen sene Ekim ayında toplam 40 milyon dolar ihracat yaptılar. Yabancı yatırım ise 300 milyon doları geçti” dedi.