29.03.2007 Hürriyet ANKARA

BİLKENT SAYGUN’U ANIYOR

Bilkent Üniversitesi Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi, bu yıl doğumunun 100. yıldönümünü kutladığımız büyük bestecimiz Ahmed Adnan Saygun’u düzenleyeceği pek çok etkinlikle anacak, irdeleyecek ve genç kuşaklara eşsiz müziğini ve derin felsefesini tanıtacak.

Bilkent Senfoni Orkestrası (BSO) 31 Mart Cumartesi günü gerçekleştireceği konserde Cumhuriyet Türkiyesi’nin en önemli kompozitörlerinden Ahmed Adnan Saygun ile 1936 yılında Anadolu’da birlikte derleme çalışmaları yaptığı ünlü Macar besteci Bela Bartok’un eserlerini seslendirecek.

31 Mart Cumartesi günü, saat 20.00’de Bilkent Konser Salonu’nda başlayacak konserin biletleri, Bilkent Konser Salonu gişesinin yanı sıra, Dost Kitabevleri (Kızılay, Kavaklıdere, Ankuva) ve Diapason’dan (Kavaklıdere) temin edilebilir. Konserden bir saat önce ücretsiz servisler Tunus Caddesi, Sıhhiye Köprüsü ve Milli Kütüphane’den izleyicileri Bilkent Konser Salonu’na getirecektir.