16 Nisan 2000, Hürriyet Gazetesi

Bilkent’te seçim günleri

…Öğrenci Konseyi Seçimleri’ne birkaç gün kala yarış hızlandı. Propaganda çalışmaları sürdüren topluluklar arasında zaman zaman çekişmeler de yaşanıyor.

Bilkent Üniversitesi’nin Öğrenci Konseyi seçimlerine birkaç gün kala, gruplararası çekişme ve yüzde 50 barajını aşma mücadelesi hızlandı. Konseyin geçen yıl, çeşitli etkinliklerden kazanılan para dışında 10 milyar lira civarında olan bütçesi, tasarılarını yaşama geçirmek isteyen toplulukların her biri için büyük önem taşıyor. Ayrıca üniversitelerin kendi eliyle öğrenci topluluğu kurduğu başlangıç yıllarından bu yana, kurumsallaşmış hale gelen konseyde yer almak önemli görülüyor.

Topluluklar arasındaki gerginlik seçim günü yaklaştıkça artarken, bildirilerle atışmalar ve küçük tartışmalar sözkonusu gerginliğin yansımaları oluyor. Baraj kabul edilen yüzde 50 katılım şartının olduğu seçimlerde , geçen yıl hiçbir fakültede yüzde 55 oranının aşılanmamış olması, grupları katılımı arttırma yönünde çalışma yapmaya da sevkediyor.

Geçen yılın seçimlerinden galip çıkarak, Öğrenci Konseyi başkanlığını alan Ata topluluğu, bu yıl da etkinliğini sürdürmeyi tasarlıyor. Gruplar arasında koalisyonların da yapıldığı seçim yarışında, tek başına seçime katılan İletişim grubu Ata topluluğunu zorlayacak gruplarda biri olarak gösteriliyor.

Ata ve İletişimin yanısıra, Teknik, Değişim, Fen, Açılım, Real topluluklarının yarıştığı seçimlerde fakültelerin 103 delege çıkarma hakkı bulunuyor. Toplulukların seçim vaadleri arasında Bilkent Üniversitesi’nin koşullarının daha da iyileştirilmesine yönelik olanlar ilk sırayı alıyor.

Toplulukların her biri seçimlerden galip çıkarak, üniversitede düşledikleri gibi bir ortam yaratmayı tasarlıyorlar…