30.04.2008, Sabah Gazetesi - Ankara

BİLKENT ÖĞRENCİLERİNDEN TOPLUMA DUYARLILIK

bilkent öğrencilerinden topluma duyarlılıkBilkent Üniversitesi’nden 30 genç, “Demiryolu Hattı Destek Projesi” kapsamında Balışeyh’teki öğrencilere 3 gün eğitim verdi. Bilkent Üniversitesi’nden 30 öğrenci, “Demiryolu Hattı Destek Projesi” başlattı. Ankara civarındaki demiryolu hattına yakın ilköğretim okulundaki öğrencilerin sosyal gelişimine katkıda bulunmak, okulun fiziki ihtiyaçlarını karşılamak, yöre halkına farklı deneyimler yaşatmak ve unutulmuş trenle yolculuk geleneğinin hatırlatmak için Bilkent Üniversitesi’nin “Toplumsal Duyarlılık Projeleri” kapsamında hazırlanan “Demiryolu Hattı Destek Projesi”nin 3. ayağı, Kırıkkale’nin Balışeyh ilçesindeki Şehit Gazi Gürsoy İlköğretim Okulu’nda gerçekleştirildi. 30 üniversite öğrencisi, müzik, resim, minyatür ve ebru konularında çeşitli eğitimler verdi. Okulun duvarlarını renkli kağıtlarla süsleyen öğrenciler, beraberinde getirdikleri kitaplarla kütüphane oluşturdu. Daha sonra gruba eşlik eden doktorlar, bölgede yaşayanları sağlık taramasından geçirdi. Projeyi destekleyen ODTÜ ve Gazi Üniversitesi öğrencileri de ilköğretim okulu öğrencilerine halk oyunları eğitimi verdi. Etkinliğin son gününde düzenlenen eğlence gecesinde, ODTÜ öğrencilerinin Capoera dansı ilgiyle izlendi. Gazi Üniversitesi öğrencileri de halk oyunları gösterisi sundu. Öğrenciler, 3 gün boyunca TCDD’ye ait yataklı bir vagonda konakladı. 3 günlük birlikteliğin ardından sıra vedalaşma vaktine geldiğinde, herkes duygu dolu dakikalar yaşadı. Ağabeyleri ve ablalarına sarılan ilköğretim okulu öğrencileri, uzun süre gözyaşı döktü. Üniversite öğrencileri, projelerini başarıyla uyguladıkları için memnun olduklarını, en zor olanının ise vedalaşma anı olduğunu söyledi.

“Teşekkür Ediyorum”
Projeye destek veren Balışeyh Kaymakamı Fatih Acar, “Onlara çok teşekkür ediyorum. Burada gerçekten güzel şeyler başardılar, ilköğretim öğrencilerinin her türlü sorunlarıyla ilgilenerek, onlara belki hiçbir zaman yaşayamayacakları şeyleri yaşattılar. İlköğretim öğrencilerinin gelişimine katkıda bulunup, sosyal ve kültürel etkinliklere yönelttiler. Umarım bu gibi projeleri diğer sivil toplum kuruluşları da uygularlar” dedi. Proje Sorumlusu Ali Osman Işık ise demiryolunun ulaştığı tüm yerleşimlerde kültürel ve sosyal olarak etkinlikler düzenlediklerini belirtti.