30.10.2006 HÜRRİYET ANKARA

8 YAŞINDAKİ MÜZİSYENE İNGİLTERE’DEN KRALİYET BURSU

Ankara’nın gururu olan beş küçük müzisyen Mersin Üniversitesi’nde düzenlenen 2. Ulusal Gülden Turalı Keman Yarışması’ndan beş ödülle döndü.

Dünyaca ünlü keman sanatçılarının yer aldığı jüri, birinci kategoride sekiz yaşındaki Elvin Hoca’yı birinciliğe, Türk Bestecisi Özel Ödülüne ise 10 yaşındaki Safura Ahundzade’yi layık gördü. İkinci kategoride 16 yaşındaki Aybek Alimov üçüncü seçildi. Üçüncü kategori Eren Kuştan birincilik ödülü, Deniz Toygür ikincilik ödülü kazandı.

Üç kategoriden oluşan yarışmaya biri yurtdışından olmak üzere 10 eğitim kurumundan 42 yarışmacı katıldı.

Kraliyet Bursu
Yarışmanın birinci kategorisinde birinci olan sekiz yaşındaki Elvin Londra’dan kraliyet bursu kazandı. Beş yaşında keman çalmaya başlayan Elvin, Londra, Brüksel, Moskova ve Tiran’da resitaller verdi ve küçük yaşında birçok ülkede katıldığı yarışmalarda birincilikler kazandı.

Annesi piyano, babası viyola, ablası keman sanatçısı küçük müzisyen anne karnında müzikle tanıştı. Anne karnındayken Türkiye turnesinde olan Elvin bir yaşına geldiğinde şarkı söylemeye başladı.

Annesi Nermin Ganiyev, Elvin’in hiperaktif bir çocuk olduğunu belirtirken, şunları söyledi: “Elvin Londra’da yıllığı 65 bin dolar olan bir müzik okulunda kraliyet bursu kazandı. Çok iyi bir okul onun için çok iyi olacak ancak yaşı çok küçük olduğu için göndermekte tereddüt ediyoruz. Elinde kemanla sürekli koşturuyor. Ne zaman çalışıyor farkedemiyoruz.”