19.05.2003, Dünya Gazetesi

Bilkent’ten Savaşı Yaşayan Çocuklara Destek

Bilkent Gençlik Senfoni Orkestrası, 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı kutlamaları kapsamında bugün bir "özel konser" veriyor.

Bilkent Konser Salonu’nda saat 17:00’de başlayacak olan konser, Unicef işbirliği ile savaşta zarar gören çocuklar yararına gerçekleştiriliyor.

Mahir Çakar’ın yöneteceği konserde; Bilkent Üniversitesi Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi lisans öğrencilerinden oluşan Bilkent Gençlik Senfoni Orkestrası, Mendelssohn'un “Reformasyon” adlı beşinci senfonisini seslendiriyor.

Konserde aynı okulun öğrencileri Artun Hoinic’in "Orkestra için Konçerto" başlıklı eserinin ilk seslendirmesi de yapıyor. Ayrıca, konserin solistleri Başar Can Kıvrak; Beethoven'ın “3. Piyano Konçertosu”nu, Eren Kuştan; Wieniawski’nin “2. Keman Konçertosu”nu yorumluyor. Yardım konserinde solist olarak görev yapan Başar Can Kıvrak ve Eren Kuştan; Bilkent Üniversitesi Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi öğrencileri.

Bilkent Gençlik Senfoni Orkestrasi'nın 19 Mayıs konserin tüm geliri Unicef’in savaştan zarar gören çocuklar için gelişirdiği projelere aktarılıyor…