05.05.2003, Zaman Gazetesi

Bilkent Üniversitesi, proje fuarı ve yarışması düzenlendi

Bilkent Üniversitesi, üniversite sanayi işbirliğini arttırmak amacıyla proje fuarı ve yarışması düzenlendi.

Endüstri Mühendisliği bölümü öğrencilerinin Sistem Tasarımı dersi kapsamında ürettikleri projeler, Mithat Çoruh Amfisi'nde düzenlenen törenle tanıtıldı. Bilkent Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali Doğramacı, etkinliğin üniversite ile sanayi arasındaki işbirliğini ortaya koyduğunu, üniversitede üretilen projeleri sanayicilerin ilgiyle karşılamasının mutluluk verici olduğunu kaydetti. Endüstri Mühendisliği bölümü öğrencileri tarafından, sanayicilerin ihtiyaçlarına yönelik bu yıl 18 proje geliştirildi. Düzenlenen yarışmaya 16 proje katıldı ve ön elemede 5 proje finale kaldı.

Finale kalan projeler arasında; ASELSAN için geliştirilen satın alma ve tedarik işlemlerinin otomasyonu, Ortadoğu Rulman Sanayii için iş çizelgelerine ilişkin raporlama yapan bilgisayar programı, SPEED için pazarlama stratejilerine ilişkin çalışma, MAN için üretim kapasitesinin arttırılması ve barkod uygulaması, REAL için raf yerleşimi ve düzenlemesine ilişkin çalışma yer alıyor.