21.02.2001 - Milliyet Gazetesi

Bilkent’te Öğrenci Şirketleri

Üniversite bünyesinde bu yıl konulan yeni bir dersle öğrencilerin iş yaşamına kendi kurdukları sanal şirketlerle hazırlanmaları sağlanıyor.

Bilkent’te verilmeye başlanılan ders Endüstri, Elektronik, Bilgisayar Mühendisliği, İşletme ve Grafik Tasarım bölümlerinden gelen öğrencilerin oluşturdukları grupların pazarlanabilir bir ürün oluşturmaları ile başlıyor. Ders içerisinde öğrenciler ürünlerini tasarlarken gerçek hayatta yaşandığı gibi kalite, çevre faktörleri, sosyal faktörler,standartlar, pazarın durumu gibi etkenleri göz önünde bulundurarak bir sene boyunca çalışıyorlar.

…Dersin tam olarak gerçek hayat normlarında olması için bir borsa oluşturulacak. Buna göre öğretim üyeleri sanal borsada şirketlerin hisseleri ile oynayarak değer kaybetmeleri ya da   kazanmalarını sağlayacak. Çalışmaların sadece okulda kalmaması için gerçek anlamda pazar payı olan ürünlerin piyasaya sunulması ve şirketlerin kurulması için Bilkent Üniversitesi maddi ve manevi destekte bulunuyor.